zondag 1 januari 2017

Op 2017


Happy New Year!!! Dat iedereen er maar net zo'n geweldig en knallend jaar van gaat maken als mijn avond gisteren. Want wat was dat weer een mooi feestje, waar ik de gevolgen nog lichtjes van kan na voelen. Ik ben mij dan ook een partijtje blij dat ik gister al een keurig nieuwjaarsstukje heb geschreven. Ik heb er in ieder geval flink van genoten. Jullie ook?Ik kan hier natuurlijk weer heel cliché uitkramen dat het afgelopen jaar ontzettend snel voorbij ging. Dat 2016 voorbij is gevlogen. Maar eigenlijk was dat helemaal niet zo. Zo lijkt het al eeuwen geleden dat ik in februari mijn rijbewijs heb gehaald (waarvoor maar één reden kan gelden en dat is dat ik nu rij als een pro) (grapje), voelt mijn nieuwe huisje al heel lang als thuis en voelt het alsof ik alle lieve mensen die ik dit jaar leerde kennen al jaren ken. Er is gewoon zo veel gebeurd, dat het niet lijkt te passen in 365 dagen.

Het afgelopen jaar kwamen er heel erg veel leuke dingen voorbij op persoonlijk vlak. Zo werd ik aangenomen bij mijn huidige baantje waar inmiddels al super veel heb geleerd en ik nog steeds met heel veel plezier werk, kreeg ik mijn rijbewijs, pakte ik het wielrennen en later het hardlopen - wonder boven wonder - weer met veel plezier op, werd ik eigenaresse van het fijnste zolderkamertje van Wageningen en heel veel lieve huisgenootjes rijker, leerde ik nog meer leuke mensen (nog beter) kennen, maakt ik veel leuke reisjes (Antwerpen, Mallorca en twee keer naar Berlijn) en zat ik een stuk lekkerder in mijn vel dan een jaar terug. Allemaal dingen waar ik ontzettend dankbaar voor ben. Al kende mijn jaar ook wel een aantal dieptepunten. Zo kwam er eind oktober een einde aan mijn relatie en bereikte 2016 ook op het gebied van gezondheid voor ons een dieptepunt. Wat gelukkig al weer snel veranderde in een gigantisch hoogtepunt. Maar toch, al wist ik al mijn hele leven dat het leven in één klap voorbij kan zijn, het afgelopen jaar werd ik toch nog even met mijn neus op de feiten gedrukt.

Maar, om er nog even een cliché in te gooien, zonder dalen zijn er geen pieken. Juist door die tegenslagen kun je genieten van de kleinste dingen. En zo heb ik mijn voornemen voor 2016 ook naar mijn idee weten uit te voeren. Do what you love and love what you do. Doen wat je leuk vindt en leuk vinden wat je doet. Ik probeer het continu te doen. In mijn blog, in studiegerelateerde activiteiten, in de sporten die ik doe (ja, zelfs van dat rondje Wageningse berg om half 8 's ochtends geniet ik intens), in de mensen waar je mee om gaat. Het leven kan zo voorbij zijn en het is zo zonde om dit te verspillen aan dingen doen die je helemaal niet leuk vindt. En het is nog meer zonde om deze leuke dingen niet leuk te vinden, hier niet van te genieten.

En als je soms even niet zoveel leuke dingen kan doen, omdat je bijvoorbeeld midden in je tentamenperiode zit, of omdat je zo druk bent dat je elk willekeurige feestje moet afwijzen, probeer ik mezelf erop te wijzen deze dingen toch een heel klein beetje leuk te vinden. En om nog even een extra diepgang in dit bericht te stoppen, gooi ik nog even een lievelingsquote van de wijze Dalai Lama erin; "Als je iets niet kunt veranderen, verander dan je kijk erop'' (En dit was echt het laatste cliché wat ik erin gooide, maar omdat ze vaak zo waar zijn). Het leven is veels te kort om te peinzen over gisteren of te piekeren over morgen. Als je morgen onder een tram ligt is het toch zonde om je hele dag te hebben verspild aan allemaal dingen die je niet leuk vindt, of die niet in het verlengde staan van dingen die je niet leuk vindt. Nu is het moment om in te leven en om hier meer van te genieten.

En ook al krijg ik nog steeds de rillingen bij de gedachtes dat ik aan goede voornemens doe (oké, misschien kan ik wel een einde maken aan de elke-dag-wijn-dag-trend die de laatste feestdagen een beetje een grote rol speelde), wordt dit toch stiekem een heel klein beetje mijn voornemen voor 2017. Genieten van elke uitdaging die op mijn pad komt, elk avontuur die ik beleef, elke vakantie die ik boek, genieten van elke kilometer die ik ga lopen, of rijden, en zelfs genieten van elk tentamen waar ik voor moet blokken. Doen wat je leuk vindt en leuk vinden wat je doet, blijft mijn motto. Wat wordt die van jouw dit jaar?

Dan denk je dat je alle cliché's gehad hebt, maar rest mij nog maar één clichématige zin te zeggen:

Op een prachtig en gezond 2017!

SHARE:

2 opmerkingen

  1. Happy new year Myrthe! Mooi geschreven hoe je afgelopen jaar hebt beleefd. Heerlijk om te lezen. Vooral hoogtepunten zo te lezen, gelukkig maar, al maken de dieptepunten ook dat je meer kunt genieten van kleine dingen (herkenbaar!). Mijn motto voor 2017 is ook: meer doen wat je leuk vindt en waar je energie van krijgt! Daarom ga ik dit jaar voor mezelf beginnen, jawel, een eigen bedrijf, spannend :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Bedankt voor je reactie Lies! En wat leuk om te horen, ik ben heel benieuwd! Ik ben het helemaal met je eens, dingen doen waar je energie van krijgt en hier meer van genieten. Lijkt mij een heel mooi motto voor het komende jaar! Liefs!

      Verwijderen

© Myrthei. All rights reserved.
Blogger Templates by pipdig