vrijdag 13 januari 2017

Weekend Notes #17


Een nieuw jaar, veel nieuwe, spannende ideeën, maar Weekend Notes blijft gewoon op de oude manier gezellig doorgaan waar we waren gebleven! Waar ik nog steeds om het weekend vijf topics over mode, lifestyle, persoonlijke dingen en alles daartussenin wat in mijn hoofd popt voor jullie bundel. Nummer zeventien alweer. Met in deze editie alles wat ik de afgelopen twee weken kocht (en dat was nogal wat), een prachtig boek wat ik las, een leuke hotspot in Leiden en twee vet inspirerende filmpjes!

NEW IN // Hier en daar heb je wellicht al wat nieuwe items voorbij zien komen die ik de afgelopen weken aan de haak sloeg. Met name tijdens het shop-uitje naar Den Haag (geweldige shop stad trouwens) (ze hebben een Weekday en een Cos, heb ik je aandacht). Hier gingen mijn bankrekening en ik lekker los op de sale van de Mango, nieuwe items van de Monki en de afschuwelijke koopjeshoek van de Zara. Die laatste was overigens vrij intens, maar we zijn er heel en levend uit gekomen. Met een heerlijk fijne top ook nog eens! Ook ben ik een nieuwe stipjespanty (de eerste was compleet verwoest na een net iets te wilde NYE, oeps), een witte blouse en een warme coltrui rijker.

BOEK // Naast al die leuke dingen doen met leuke mensen vind ik de kerstvakantie ook echt zo'n heerlijke leesvakantie. En deze vakantie viel het aantal op de verslonden-boeken-teller mee, maar vrat ik wel het prachtige, meeslepende, intense en vooral ontroerende Kom hier dat ik u kus op. En zij mij ook, compleet. Griet Op de Beeck beschrijft op een geweldige manier het leven van Mona in drie fases van haar leven. Met name haar tijd als kind komt heel echt over, waarbij ik met sterke meeleving en medelijden heb zitten lezen. Hoe broos, zorgzaam, gevoelig, lief, maar vooral hoe sterk dat kleine meisje is. Dit verandert gedurende het boek, wanneer ze ouder wordt, wat mij soms eventjes irriteerde. Deze irritatie werd echter snel omvergeblazen door de prachtige (soms Vlaamse, niet storende!) woorden en zinnen die Op de Beeck op papier toverde. Wat een geweldig inzicht op het leven zal zij hebben zeg. Voor een zenuwslopend, spannende nacht doorlezen in bed zit je hier niet aan het goede adres, maar dagen lang nasudderen en je raken zal hij zeker doen.

BLOGLOVIN // Gelukszoeker (en -deler!) Sanny volg ik al een tijdje. Deze topper plaatst artikelen en filmpjes over het onderwerp geluk. Ik volg met name haar vlogs op de voet, maar sinds begin van de maand plaatst ze elke dag een video over motivatie (#motivatiemaand). Hierin komen onderwerpen als gezond eten, positiviteit, mindfulness en de nodige yoga-oefeningen voorbij (die mij afgelopen week overigens verrassend goed afgingen voor een stijve plank als ik ben). Ik ben fan! Hij is inmiddels al wel eventjes begonnen, maar terugkijken kan natuurlijk altijd!  En zoals Sanny zelf heel mooi zei in haar laatste vlog 'geluk is eigenlijk een beetje zoals diëten: wat voor de één werkt, werkt niet voor de ander', en daarmee slaat ze - net als in al haar andere filmpjes, de reden waarom ik haar zo tof vind - de spijker volledig op z'n kop. Probeer het eens, kijk of het werkt en als dat niet zo is heb je het in ieder geval geprobeerd! Al schat ik die kans erg klein.

HOTSPOT //  De kerstvakantie is zo'n vakantie die staat volgepland met allerlei dingen. Druk, maar wel heel erg veel leuke dingen. Zo proberen we met mijn beste vriendinnetjes altijd even één of twee dagen quality time in te plannen. Vooral tussen de drukke decembermaanden en tentamenstress door, komt het er soms even niet van om elkaar goed bij te praten. Deze vakantie hebben we dat daarentegen flink ingehaald! We namen dit keer de trein richting Den Haag, waar we uitstapten in Leiden. Naast veel bijpraten, lachen, huilen, huilen van het lachen, eten, shoppen, uitwaaienkoukleumen op het strand, chocolademelk drinken met stiekem een stukje carrot cake, nog meer lachen en zelfs schaatsen bezochten we ook nog even een fancy Leidse hotspot Waag. Ik werd hier namelijk even verbluft door het mooie interieur (en de carrot cake). Mooi plekje is dit! Zowel voor lunch, borrel, diner én een lekkere warme chocolademelk kun je hier terecht.

INSPIREREND // Wauwie, wat een kippenvel-momentje had ik bij het zien van deze reclamespot. Sowieso ben ik net een klontje gesmolten boter als het gaat om mooie marketing en reclame, maar al helemaal als ze een diepere boodschap hebben én natuurlijk als er een geweldig stukje muziek op de achtergrond speelt. Ook fan? Sla dit filmpje dan niet over, het zijn deze honderd seconden zeker waard. Of Adidas er zelf bij had bedacht dat ze deze spot 'negeerde', vraag ik mij af. Extra aandacht en nieuwsgierigheid levert hij in ieder geval wel op.

PS. Morgen staat er een leuke winactie op jullie te wachten! Houd mijn facebookpagina of instagramaccount in de gaten voor meer info! #cliffhanger!!! 
SHARE:

2 opmerkingen

 1. Die reclame van Adidas is zó mooi gemaakt! Ik zou het zelf echt stom vinden als ik er zoveel werk aan had besteed en ik geen reactie kreeg. Wel gaaf dat de video alsnog viral is gegaan, dat heeft de maker meer dan verdiend :)

  Ik volg Sanny's Youtubekanaal ook! Echt superleuk en inspirerend dat ze nu elke dag een video plaatst.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja bizar he! Daarom heb ik er ook een beetje mijn twijfels aan haha. Maar wel heel gaaf inderdaad!

   Verwijderen

© Myrthei. All rights reserved.
Blogger Templates by pipdig