zondag 19 februari 2017

Weekend Notes #19


In Weekend Notes bundel ik van alles over mode, lifestyle, persoonlijke dingen en alles daartussenin wat in mijn hoofd popt en ik graag wil delen. Om het weekend plaats ik een verslagje met telkens vijf topics die mij de afgelopen twee weken hebben beziggehouden. Deze week nam ik weer een bezoekje naar mijn lievelingsstad met bijbehorende hotspots, kocht ik weer mijn hele rekening leeg aan business casual outfits, las ik eindelijk het girlboss boek uit, keek ik een steengoede actiefilm en heb ik weer genoeg leuke artikeltjes voor jullie in petto!HOTSPOT // Onder het mom 'perfect voorbereidde bachelorstudent' vertrok ik afgelopen week op valentijnsdag met een vriendinnetje naar de masterweek van de UvA, gewoon om een alvast een beetje te oriënteren op de toekomst, maar voornamelijk om even met een goed excuus mijn lievelingsstad te bezoeken. Want naast de voorlichtingen besloten we ook even een cultureel uitstapje te maken naar het Stedelijk, waar ik tot dusver nog nooit was geweest maar welke al wel lang op mijn lijstje stond! We bezochten de tentoonstelling van Ed van der Elsken, één van de grootste Nederlandse fotografen en documentairemakers. Heel mooi om de zeer uitgebreide collectie aan materiaal (die tot 21 mei te zien is) te bekijken, maar ik vond stiekem De Stijl nog interessanter. Eindelijk eens die bekende schilderijen van Mondriaan van dichtbij bekijken, of de stoel van Rietveld. Ook deze is te zien tot 21 mei 2017. Na nog een beetje door de stad te slenteren, een paar mooie outfitkiekjes te hebben gemaakt en natuurlijk de voorlichtingen bij te hebben gewoond was onze maag al flink aan het rammelen. We besloten een pasta'tje te nuttigen bij Eddy Spaghetti in Oost, een super gezellig pasta-barretje met een paar lekkere dingen op de kaart! Hebben we onze valentijn toch nog een beetje romantisch kunnen benutten <3

NEW IN //  De rest van de week stond voornamelijk in het teken van mijn bestuursjaar bij Integrand, zo hadden we dit weekend een speciaal Integrand weekend waarbij we verschillende leerzame trainingen kregen. Hierbij hoorde natuurlijk ook een dresscode (business casual), waarvoor ik een week eerder al flink geshopt had. Bij de H&M slaagde ik ontzettend goed met de perfecte nette grijze kokerrok en twee leuke blousejes. Maar het meest blij was ik nog met de ideale zwarte flared van de Only waar ik al een tijdje op aan het azen was, hier moet je wezen voor het perfecte model mensen! In Amsterdam zagen we deze week ook een fantastische soft-flared bij de Subdued, waarbij ik toch het nadeel van de flinke twijfeling nam omdat er al wel genoeg geld uit het laatje was gegaan, maar momenteel dwalen mijn gedachten toch telkens af naar dit droombroekkie... Ook had ik nog een gratis shoptegoed te goed die ik won bij een facebook-actie van Spotted! In de winkel in Zwolle heb ik tussen alle mooie spulletjes rond mogen neuzen en verliet ik de zaak met een fijne zwarte jeans, blauwe col én nog een mooie bordeaux, leren rok. De komende tien jaar zal ik voorlopig even geen rok meer nodig hebben, dat begrijp je wel.

BOEK // Ik kreeg dit boek al een tijdje geleden voor mijn verjaardag omdat ik hem heel graag wou lezen. Hopende dat ik hem in één ruk uit zou lezen (of er juist heel lang van zou genieten). Dat laatste was eigenlijk een beetje het geval. Ik liep namelijk telkens een beetje vast en liet #Girlboss telkens weer een paar weken verstoffen op mijn nachtkastje. Momenteel heb ik hem na lang lezen, neerleggen en weer opnieuw lezen toch uit. En ik snap eigenlijk niet waarom ik hier zo lang over heb gedaan, want het heeft toch wel heel veel mooie en inspirerende stukjes. Een aanrader voor echte girlbosses in spé!

FILM //  Om een beetje in de boeken- en filmtips te blijven heb ik nog een fijne filmtip voor jullie: 13 hours, the secret soldiers of Benghazi een steengoede film gebaseerd op het waargebeurde drama wat vier jaar geleden plaatsvond in Libië. Hierbij werd het Amerikaanse consulaat aangevallen door Islamitische radicalen. Met de veiligheidsagenten van de CIA in de hoofdrol, wordt dit verhaal heel goed verteld en zijn ook de nodige actiescènes aanwezig. Maar vooral het acteerwerk vond ik heel sterk, van de agenten, van het thuisfront en van de lokale Libische strijders. De 2,5 durende film zal je zeker niet teleurstellen!

BEHIND THE SCENES //  Tussen alle bestuursdrukte en andere afspraken door heb ik nog genoeg leuke ideetjes voor Myrthei! Zo draaide mijn camera vandaag overuurtjes bij het schieten van een aantal lekkere, gezonde lunchgerechten, die je deze week snel online zult terugvinden. Net als een nieuwe 'Week in Outfits', waarin ik aanstaande woensdag een paar fijne winterse outfitjes show. Daarnaast komt er ook weer een outfitpost aan en ben ik druk bezig met een leuk interieurartikel. Genoeg leuks in petto dus!
SHARE:

Geen opmerkingen

Een reactie posten

© Myrthei. All rights reserved.
Blogger Templates by pipdig