woensdag 29 maart 2017

3 x wat te doen met een lege muurNatuurlijk staat een witte muur erg clean en minimalistisch, maar een beetje saai is het wel... En een schilderijtje of een bordje met 'Live Love Laugh' of andere schaamtevolle tekst is ook een klein beetje passé als je het mij vraagt. Ga eerder voor een originelere, maar alsnog simpele oplossing en vrolijk dat muurtje gezellig op met één van onderstaande drie trucjes! 1. Verf je muur in een kek kleurtje 
 Een oplossing die niet al te veel moeite kost, maar je kamer in één klap verandert is de muur in kwestie verven in een kek kleurtje! Het idee om mijn muur te verven kwam vrij plotseling in mij op en voor ik het wist viel de pot roze verf al op de deurmat. Roze ja, ik weet dat het een gewaagde kleur is en nee ik ben niet in blijde verwachting van een meisje, maar dit was de kleur die eigenlijk het beste paste bij de rest van de kamer. Deze abrubte manier van beslissingen maken (overigens totaal niks voor mij) kun je natuurlijk ook anders aanpakken: bijvoorbeeld met deze ultra handige app van Flexa. Ik gebruikte hem na afloop van mijn bestelling toch nog even om de kleur te checken en ja hoor, het was een goede beslissing. Kwam ook vrij goed overeen met het eindresultaat trouwens! En die kleur roze? Daar ben ik hartstikke blij mee! Als echte verfnoob had ik trouwens nog nooit een muur geverfd, maar op een zonnige donderdagmiddag pakte ik de roller erbij en ging ik gewoon lekker verven. En ik vond het serieus nog leuk om te doen ook! Ik gebruikte verf van de Flexa Expert lijn (in de kleur Midden Bes), die ideaal is voor muren waar nog wel eens wat vervuiling op kan komen en goed afneembaar is. Vanaf nu kun je me dus inhuren als schilder, voor al uw saaie witte muurtjes.

Links: kleuren testen met de app van Flexa Visualizer


2. Hang een vrolijke bloemenslinger op 
Dit ideetje zag ik ooit bij de blog Last Days of Spring, waarvan ik toen meteen al zei 'dit wil ik een keer doen'. Afgelopen maand bracht ik deze belofte in vervulling en kocht ik de nepbloemenafdeling van de action leeg, knoopte ik ze vast aan een stukje touw en hing ik ze op. Super makkelijk en meteen een gezellig resultaat in je kamer! Een paar tips:
 gebruik een tang voor het afknippen van de bloemenstengels (ze zijn vaak te koop in bosjes of in langere stengels dan je wilt), een schaar vergt behoorlijk wat brute kracht en een hoop frustratie. Ik spreek uit ervaring.
 leg de bloemetjes eerst neer zoals je ze wilt ophangen en begin dan pas met knopen. Zo zie je hoeveel bloemetjes je ongeveer moet hangen op één touw en welke bloemen je waar kunt hangen, een beetje afwisseling is wel leuk!
⟡ Als je geen spijkertjes wilt gebruiken is washi tape een leuke oplossing! Zeker bij nepbloemen die heel licht zijn houdt zo'n vrolijk plakkertje het prima, en het staat ook nog eens een stuk gezelliger :)
3. Maak een gallery wall 
Nog steeds een ultieme favoriet is de gallery wall: een muur vol posters en lijsten. Ik heb een aantal maanden geleden een hele partij besteld, wat het extra leuk maakt om ook eens af te wisselen met posters. Wil je meer lezen over hoe ik dit heb gedaan? Check dan even deze post!Dit artikel is in samenwerking met Flexa. 

SHARE:

3 opmerkingen

 1. Het maken van een gallery wall is echt een héél leuk idee! Het ziet er zó gezellig uit :)

  Ik wilde je artikel opslaan op Bloglovin (wat ik inmiddels al wel gedaan heb hoor!) maar kwam erachter dat de rechthoekige Bloglovin knop nog naar je oude blog linkt. De kleine Bloglovin knop met een + links wel naar het goede Bloglovin account :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh, trouwens: ik zat er ook aan te denken om iets speciaals met m'n muur te doen. Heel tof dat je je muur roze hebt geverfd! Zoiets lijkt me wel gaaf om te doen. Maar ik zat ook aan (een stukje, misschien niet alles) fotobehang te denken met planten erop ofzo. Ook leuk! Daar schrijf ik binnenkort nog over. En dat is dan nog leuk te combineren met jouw idee voor een gallery wall :)

   Verwijderen
  2. Ah wat goed dat je het zegt! Thanks! Ik ga het meteen even aanpassen.
   Oeh dat klinkt ook hartstikke leuk en creatief! Vooral een deel fotobehang zie je niet vaak, maar wel super gaaf! Staat een gallery wall vast ook heel leuk bij inderdaad :) Dankjewel voor je lieve reactie Eva!

   Verwijderen

© Myrthei. All rights reserved.
Blogger Templates by pipdig