
Iedereen heeft wel zo’n lievelingsgerecht van hun moeder waar geen enkel driesterrengerecht tegen op kan. Vandaag deel ik de signature dish van mijn mama. Het gerecht wat misschien een vreemde combinatie heeft, maar wat ik thuisthuis het liefst het hele weekend eet. Juist het zoete van de mandarijntjes en het zoute van de kip en kruiden maken het een hemelse tortellini. Voeg een halve fles wijn toe voor de extra feestelijkheid (en drink de rest lekker op).

Men neme
⟡ 450 gram kipfilet
⟡ 1/2 eetlepel paprikapoeder
⟡ zout en peper
⟡ 75 gram boter
⟡ 1 teen knoflook
⟡ 1 klein uitje
⟡ 250 ml droge witte wijn
⟡ 150 ml sinaasappelsap
⟡ 1/2 kippenbouillonblokje
⟡ 1 bekertje crème fraîche
⟡ 1/2 eetlepel suiker
⟡ 200 gram tortellini met champignon- of kaasvulling
⟡ 1 blik mandarijntjes
⟡ tuinkers
Bereiding
Bak de stukjes kipfilet met wat zout, peper en paprikapoeder in een braadpan lichtbruin in wat boter. Haal uit de pan en fruit de knoflook en ui voor zo'n 3 minuutjes op middellaag vuur met de rest van de boter. Voeg nu (en dit is het goddelijke deel mensen) de wijn, sinaasappelsap, bouillonblokje toe, bak los met de aanbaksels van de kip en laat dit mengsel zo'n vijf minuten op middelhoog vuur inkoken. Bereid ondertussen de tortellini volgens de verpakking. Voeg dan de crème fraîche en de suiker toe aan de saus en laat nog even inkoken tot het geheel gebonden is. Proef of alles naar smaak is, maar kijk uit dat je niet meteen de hele pan leeg lepelt. Als de saus goed is kun je de kip toevoegen, bak die nog even mee en voeg dan ook de mandarijnpartjes toe. Het vocht kun je naar eigen wens en dikte toevoegen. Verdeel de tortellini over de borden, serveer de saus erboven en voeg wat tuinkers en extra paprikapoeder toe voor de kleur en smaak et bon appetit!
Geen opmerkingen
Een reactie posten