dinsdag 5 september 2017

Babe, you got this: mijn favoriete quotes en mening


Toen mijn instagramfeed een tijdje geleden opeens vol stond met roze boekjes en tafereeltjes, werd ik op Eindhoven AirPort toch wel een beetje nieuwsgierig. Ik was nog op zoek naar een lekker vakantieboekie en daar lag Babe, You Got This voor mijn neus. Geschreven door girlbosses Emilie Sobels en Martje Havenkamp, die ik al even op insta volgde samen met nog vele andere chicks uit het boek. Je begrijpt dat mijn nieuwsgierigheid meteen was gewekt. Ik las Babe, You Got This bijna net zo snel uit als dat ik besloot om hem te kopen daar in Eindhoven en ik kon het niet laten om mijn bevindingen met jullie te delen. Omdat het boek een bom van inspiratie en motiverende quotes is, heb ik mijn lievelings voor jullie ook maar even op papier gezet.Quotes

Ik kon eigenlijk wel het hele boek zo'n beetje markeren en hier voor jullie noteren. Maar iets met copywright en er zelf achter komen is natuurlijk veel belangrijker en ook leuker! Daarom heb ik mijn zes mooiste quotes gekozen, wat nog niet heel gemakkelijk was, om jullie te inspireren en een tipje van de sluier te geven.


Dit was meteen een uitspraak die mijn huidige levensmotto zo'n beetje omvat. Natuurlijk kijk je altijd om je heen en zie je overal mensen die het beter doen en die nog perfecter zijn. Maar de kunst is dan dus om juist alleen naar jezelf te kijken en hierbij ben ik het dan vooral eens met het focussen op dingen doen die je zelf heel leuk vindt en hier ook blij mee zijn.


En dat terwijl we vaak best wel aardig goed bezig zijn op dat moment. Juist door te kijken wat je wel hebt en dankbaar te zijn in plaats van continu zien wat je niet hebt en nog moet behalen, bereik je voldoening. Daarnaast is het zonde om niet te genieten van wat je doet en niet om je heen te kijken.


Dat sluit ook weer aan op de volgende quote. Het is goed om doelen te hebben, maar nog beter om ook open te staan voor andere dingen die op je pad komen en hierbij niet te veel vast te houden aan dat uiteindelijke, specifieke doel.


Dit is nog wel eens een lastige voor mij. Fouten maken is niet mijn sterkste punt. Vooral niet als ik in mijn hoofd had dat het juist goed moest gaan. Toch is deze uitspraak zo waar. Je leert alleen maar van fouten maken en het is vaak onnodig om hier onzeker van te worden.


Een al wat bekendere uitspraak, maar hij blijft ontzettend waar. Als je al zo'n fout maakt of als er negatieve meningen over je worden gedeeld, is iedereen het vaak zo vergeten. Al blijft het bij jezelf misschien wel weken hangen. Iets anders uit dit hoofdstuk wat ik een echte eye-opener vond is om na te gaan waar kritiek vandaan komt en wat het belang van de ander is. Dan kun je er vaak veel beter mee dealen. Als je het er dan mee eens bent, zie het dan als een kans om ervan te leren en te groeien, zo niet, let it go.


Als laatste nog een echte eye-opener voor mij: verwachtingen creëer je zelf. Dat is natuurlijk best wel logisch. Verwachtingen die je van jezelf of van anderen maakt sowieso, wat de kans op teleurstellingen vergroot. Maar ook verwachtingen die andere mensen van jou hebben kun je vaak makkelijker aanpassen dan je denkt.

Mijn mening 

Nadat ik lekker relaxed op vakantie heb genoten van dit boek wist ik: dit moet ik nog een keer lezen mét een markeerstift bij de hand. Hoewel ik het bijna zonde vond om het hele boek vol te kliederen, vond ik het nog erger om al die inspirerende woorden te laten voor wat het is. Daarnaast wilde ik nog eens kritisch naar het boek kijken, met name omdat ik voor mezelf besloot om dit pareltje met jullie te delen aan de hand van een kleine review, maar ook omdat ik hier en daar online wat kritiek tegenkwam. Kritiek die mij niet zozeer was opgevallen tijdens mijn eerste leessessie, maar die ik nog wel eens onder de loep wilde nemen.

Wat allereerst opvalt aan Babe, You Got This is de indeling. De inspiratobom is verdeeld in 29 thema's en hoofdstukken, waarin de quotes van de 23 geïnterviewde girlbosses in verwerkt zitten. Aan het eind van elk hoofdstuk zit een kleine samenvatting van alle voorafgaande adviezen, wat het voor mij erg helder maakt. De quotes van de dames bevatten naast inspirerende woorden ook veel praktische tips, zoals iets tastbaars of kleins meenemen voor je afspraak en mailen voordat je contactpersoon aan het werk gaat. Vooral het hoofdstuk "Werk Plannen" staat er vol mee.

Wat ik het leuke vind aan Babe, You Got This is dat ze verschillende vrouwen hebben gevraagd. Zowel eigen ondernemers, als vrouwen in loondienst en freelancers. Maar ook op het gebied van achtergrond en mening denken de 23 girlbosses er niet altijd hetzelfde over, wat een leuke verschillende soorten kijk geeft op bepaalde onderwerpen. Toch zijn sommigen van mening dat dit boek ook behoorlijk wat cliché's bevat, iets waar ik het deels wel mee eens ben. Maar het leest niet vervelend, vind ik zelf. En, misschien ook wel weer heel erg cliché, maar cliché's zijn nou eenmaal vaak waar. Daarnaast maakt dit het ook juist misschien heel herkenbaar, omdat de meeste adviezen op vrijwel iedere girlboss-lezeres van toepassing is.

Al met al vind ik het boek gewoon ontzettend inspirerend. Je wilt meteen aan de slag met wat dan ook na het lezen van de mooie concluderende woorden van Martje en Emilie. En anders zou ik dit boek alleen al aanraden om de cover, want dat plaatje wilt je boekenplankje toch gewoon niet missen?!
SHARE:

Geen opmerkingen

Een reactie posten

© Myrthei. All rights reserved.
Blogger Templates by pipdig