maandag 13 november 2017

5 outfits van business casual tot formal chic


Een sollicitatiegesprek, stageplek of chic evenement. Een zakelijke dresscode kom ik steeds vaker tegen. Maar wat moet je hier nou mee? Wat hoort business casual nou ech tin of wanneer mag je nu wel een spijkerbroek aan? Ik koos mijn vijf favoriete zakelijke pakkies uit en fotografeerde ze op de mooiste locatie waar ik tot nu toe outfitfoto's heb mogen maken: Havezathe Den Alerdinck. Het landgoed, op ongeveer een kilometer of twee vanaf mijn huis, waar ik meerdere malen heb gewandeld en geniet van de omgeving en het zicht op het huis. Hoewel ik er al een aantal keer binnen ben geweest (het kasteel is een prachtige plek voor partijen en overnachtingen!), stond ik afgelopen vrijdag weer mijn ogen uit te kijken van het prachtige huis met haar tot in detail perfecte inrichting en de prahctige doorkijkjes naar buiten. Samen met mijn vriend en lieftallige fotograaf mochten we alle mooie hoekjes van het kasteel als achtergrond gebruiken. Kijk snel mee naar mijn vijf zakelijke outfits!

  

H&M blazer | Monki col | Minimum flared

1. (Smart) Casual 
In de hal van het landhuis fotografeerden we als eerste een casual outfit. Exact deze outfit droeg ik tijdens mijn sollicitatie voor een bestuursjaar bij Integrand. Hoewel deze dresscode niet per se noodzakelijk was, vond ik het goed om te laten zien dat ik representatief kan zijn en bereid was om mij (semi) netjes te kleden. Al valt dit natuurlijk wel mee: een spijkerbroek kan niet altijd naar sollicitaties, maar dit is vaak een beetje een kwestie van aanvoelen.


 
Mango blouse | Stardus broek | Primark hakken


2. Business Casual
Heb je de dresscode 'business casual' opgekregen? Dan kun je je spijkerbroek beter thuislaten. Zoals je ziet draag ik hier wel een broek, maar dan in een basic kleur en pantalon vorm. Gecombineerd met een blouse heb je een prima, business casual outfit! Maar een rok kan hier ook prima natuurlijk.H&M blouse | rok

3. Casual Chic
Net als bij de casual chic outfit! Hier is het alleen wel aan te raden om iets van een rok of jurk te dragen. Mijn rok is in dit geval iets dikker en nét chic (perfect voor in de winter!). Vergeet ook je hakken niet, want die mogen bij deze look ook niet ontbreken.Pull & Bear blazer + broek | H&M top | Dorothy Perkins hakken
4. Business formal
Is het niet echt de bedoeling om compleet in jurk of rok te paraderen? Dan is een bijpassend (broek)pak een mooie optie. Hoewel deze outfit een beetje met een knipoog is (en mijn vriend hem zowat verafschuwd), want open schoenen en misschien net iets te casual zittende Pull&Bear co ord, is een tweedelig pak wel dé formele outfit voor op de werkvloer wanneer dit nodig is. En ontzettend leuk! Ik zie steeds meer fancy pakjes in allerlei gekke kleurtjes. Kijk bijvoorbeeld eens bij de Zara of H&M voor de leukste items.5. Business Chic
We eindigen bij mijn favoriete zakelijke jurkje. IK droeg deze ook op onze bestuursfoto, maar het is een perfecte outfit voor een zakelijk feestje. Mijn jurkje is zwart, een niet zo'n spannende kleur maar wel ééntje die altijd veilig en goed is. Ben ook helemaal fan van mijn nieuwe hakken, die niet al te hoog zijn (helemaal feest proof) en een subtiele dichte punt hebben. Gelukkig zie je niet op de foto dat de hak aan de achterkant open is, want wil je echt business gaan dan kun j emaar beter helemaal dichte schoenen aan hebben en een goeie panty.
SHARE:

Geen opmerkingen

Een reactie posten

© Myrthei. All rights reserved.
Blogger Templates by pipdig