vrijdag 18 mei 2018

Mijn favoriete plekken om te eten, drinken en chillen in Wageningen


Na zo'n 3 jaar inwoner te zijn van het mooie Wageningen, vind ik dat ik mezelf stiekem wel een beetje een soort van insider kan noemen. Ik heb ondertussen dan ook zo'n beetje alle plekjes waar je  kunt eten geprobeerd en soms ook meerdere malen. Al is dat in Wageningen niet zo heel moeilijk, Waggie is namelijk niet heel groot. Desondanks heeft het wel een bescheiden aantal leuke tentjes. Ik tip vandaag mijn favorieten!


EtenHoewel ik hier nog maar één keer heb mogen eten, is Diels mijn absolute nummer één plek om te dineren in Wageningen. Ik genoot onder andere van een super lekkere steak tartare. Het kaasplankje die ik deelde met papa en mama was ook top. Hij valt wel in de categorie neem-je-ouders-mee-uit-eten-en-laat-hen-betalen dus ideaal voor de wat specialere gelegenheden, maar genieten doe je hier zeker!


Colors is daarentegen hartstikke lief voor je portemonnee. Voor €15 heb je hier als student al een heel menu van allerlei kleine wereldse broodjes, dipjes, soepjes en meer. En hier zitten prima gerechtjes tussen!

Ook hier at ik voor het eerst met mijn ouders, na het oververhuizen naar mijn huidige kamertje. Da Martini is geen megabekend of opvallend restaurant in de stad, onterecht vind ik! Je hebt hier namelijk heerlijke Italiaanse gerechten; van overheerlijke risotto's tot smaakvolle tagliatelle. Met de zachte prijsjes zul je hier zeker geen spijt van krijgen.

Na 2 jaar uitzicht vanaf mijn kamer te hebben op deze zaak en te hebben gezwijmeld bij het menu terwijl ik door de Hoogstraat liep, wilde ik graag nog eens eten bij Robuust. Na een lange saaie studiedag nam ik mijn vriend hier mee naartoe. Helaas viel de robuuste burger van hem een beetje tegen (die had meer weg van een gehaktbal) maar dat kan ook aan zijn kritische noot liggen. De sfeer proefde in ieder geval goed, dus deze wil ik snel nog eens uitproberen!

Italiaan SaLolla is een goed, nog toegankelijker alternatief voor DaMartini. Ik heb hier dan ook al meerdere malen gegeten met vrienden en commissiegenootjes. Met haar heerlijke pizza's en pasta's is het hier altijd wel prijs wat een lekker gerecht betreft. Maar het allerbeste: op het gezellige terras van het Heerenstraat Theater kun je ook de pizza's van Sa Lolla nuttigen. Nog sfeervoller dan op de eerste verdieping van het restaurant.

Lunchen & koffie

Le Perron is echt mijn go to voor even een verse muntthee, sapje of snelle lunch. Ook als ik even ergens anders wil studeren of de wifi het thuis niet doet, ga ik naar Le Perron. Met name door de verse, ambachtelijke producten en vriendelijke bediening maakt het dit een plek waar ik telkens weer terugkom!

Mijn eerste Chai Latte probeerde ik bij Columbus. En ook andere Latte-achtige koffietjes heb ik hier geprobeerd (ik ben nog steeds niet om wat écht koffie drinken betreft). Misschien door dat laatste dat ik hier tegenwoordig niet meer zo heel vaak kom, maar de heerlijke chocolaatjes of mooie cadeautjes die je hier kunt samenstellen trekken mij vaak toch nog even naar binnen. 

The Green Kitchen zie ik echt als een soort begrip in Wageningen wat eten betreft. Bij dit vegan en vegetarisch zaakje kun je van woensdag tot en met zondag lunchen of wat drinken en in het weekend kun je hier ook een dinertje nuttigen! Buiten het feit dat zowel het eten als het zaakje zelf er ontzettend leuk uitziet, wordt ik met name aangetrokken tot de originele gerechtjes (lees: healthy kapsalon en vegan zoete aardappeltortilla's). Toptentje! 

Nog niet zo heel lang zit dit schatje in Wageningen. Een beetje verstopt zit in de Bergstraat kun je bij Imagine prima terecht voor een kopje koffie (of thee!!!) en een lekkere clafoutis. Perfect om even een boekje te lezen of te bij te kletsen met iemand. En je kunt hier ook snuffelen tussen allemaal vintage boekjes en ander moois. 

Als we het over begrippen in Wageningen hebben, dan kan ik Cicuto niet onbenoemd laten. Hier hebben ze echt het lekkerste ijs van de wereld en ik kom hier minstens twee keer per week (of per dag ;). Soms hebben ze verrassend lekkere smaken, zoals aardbei basilicum of vliesbessen van de Rijn. Genieten!!! 

Drinken

Voor een lekker biertje is De Vlaam de place to go. Ze hebben hier zowat alle biertjes die je maar kunt bedenken, wat het nogal moeilijk maakt om een keuze te maken. Al ben ik meer van de categorie veilige kiezer en wordt het al snel een La Chouffeje, maar probeer vooral iets heel anders lekkers uit hier! 

Iets verder van de Markt vind je De Zaaier. Wederom een heerlijk plekje voor een drankje op het terras buiten met bijbehorende gekleurde lichtjes. Wees wel op tijd want de sfeer is top hier!

Openbare (leuke) feestjes in de kroegen zijn hier een beetje zeldzaam, maar als er iets gebeurd in de stad moet je hier wezen. De Tijd heeft de beste hitjes, leukste live artiesten en gek genoeg smaken de biertjes dan ook opeens heeel erg lekker ;) Kijk nu al uit naar de volgende Palmindronk.


Chillen

Tenslotte wil ik nog een paar woorden weiden aan mijn favoriete chillplekken. Want juist deze plekjes maken Wageningen een fijne plek om te wonen als student. Zo hebben wij een eigen stadsstrandje! In de zomer ligt het gebied rondom Aan de Rijn helemaal vol met BBQ-ënde, zonnende en chillende studenten en ik geef ze geen ongelijk. Zelf flaneer ik hier ook graag in de zomer met wat tapashapjes of als je echt geluk hebt kun je hier zelfs een duikje nemen. Kijk wel uit voor grote vrachtschepen en uitslovende wajo’s op jetski’s, want die kunnen je ook nog wel eens voorbij racen.

Nog een ideale plek om ’s avonds te het diner te verplaatsen van huis (of dakterras) naar de buitenlucht is het Torckpark. Vlakbij het centrum is dit parkje perfect gelegen voor een frisbee’tje of lekkere zomerhap.Geen (zelf gemaakte) maaltijd smaakt beter dan erna even lekker een stukje wandelen en uitbuiken over de dijk. Nog zo'n begrip in Wageningen die je een mooi uitzichtje biedt over de uiterwaarden of een prachtig stukje om te hardlopen. Het liefst loop ik hem in de richting Cicuto om nog even een ijsje mee te pakken :). 

SHARE:

1 opmerking

© Myrthei. All rights reserved.
Blogger Templates by pipdig