maandag 13 augustus 2018

Eerste reisfilm | Surfen in Marokko en wegdromen in Marrakech


Een kleine maand geleden bracht ik een deel van mijn zomervakantie door in Marokko samen met mijn vriend. Na onze surfvakantie van vorig jaar smaakten de golven naar meer! We zochten ze op bij de kust van Tamraght, Agadir en leerden een week lang hoe we een groene golf kunnen pakken (en het lukte!!!). Omdat ik mijn ervaring niet ongedeeld kon laten en jullie een vakantie als dit graag wil aanraden en hiervan wil laten meegenieten heb ik een kort filmpje gemaakt. Surfen in Marokko en wegdromen in Marrakech 🌊🌟Surfen in Marokko
Omdat we dolgraag onze vakantie wilden doorbrengen in Marokko maar niet wilden sterven vanwege de hitte, leek de Marokkaanse kust ons wel wat. Konden we meteen een beetje onze surfskills die we in Frankrijk hadden opgedaan opkrikken (bleek daar even weinig van over te zijn, maar dat terzijde). Al snel kwamen we uit bij Solid Surfhouse vlakbij Marrokaans surfwalhalla Taghazout. Tegen een mega zacht prijsje je in een heerlijke villa, samen met andere leuke surfdudes en -chicks, geniet je van de beste gerechten en wordt je geholpen door het allervriendelijkste personeel. Inbegrepen zitten de sunset/sunrise yogalessen en de surflessen en -materiaal. Ik kan er heel veel over vertellen, maar mocht je interesse hebben, stuur me een berichtje of laat een reactie achter dan vertel ik je graag meer! Een paar toffe plekken waar wij zijn geweest: hip Marokkaans vegan lunchzaakje in de middle of nowhere Let's Be voor de beste Iced Brew Coffee en vegan smoothiebowls  l'Aubergine om gezellig met z'n allen te eten  Panorama in Taghazout om te genieten van de zee en wat leuke souvenirtjes te kopen.


Wegdromen in Marrakech 
Na een geweldige surfweek belandden we met de bus bij onze riad in Marrakech. Hoewel dit er al meteen sprookjesachtig uitzag, droomden we soms iets te letterlijk weg in deze stad na een ietwat intensieve surfweek. Hadden we onszelf daar even mooi overschat. Het was ook allemaal zo ondrukwekkend en mooi om te zien (lees: duizenden riads, souks en ontelbaar veel straatjes om in te verdwalen als in sprookjes en honderd jaar terug in de tijd). Toch vond ik deze bijzondere stad ook wel een keerzijde hebben. Zo werden we erg vaak aangesproken door Marokkanen die ons iets wilden verkopen of zo vriendelijk waren om ons de weg te wijzen, om vervolgens even net zo onvriendelijk hier flink wat geld voor te vragen. Misschien kwam het omdat we in een niet heel drukke periode kwamen of zagen we er gewoon belachelijk toeristisch uit, wie weet haha... Daarnaast voelde ik me soms wat onveilig en heb ook meerdere vervelende ervaringen gehoord. Gelukkig had ik mijn persoonlijke knappe bewaker bij me dus is het helemaal goedgekomen :) Ondanks deze keerzijde en onze spierpijntjes hebben we nog best wat van deze sprookjesstad kunnen zien en zijn we genoeg verdwaald in de Medina, wat sowieso aan te raden is. Net als Riad Spa Sindibad waar wij verbleven (al een sprookje op zich!) Of de fotogenieke tuin van Yves Saint Laurent Jardin Majorelle (denk de hordes Chinese toeristen hier even weg) ⟡ Het waanzinnige dakterras van Café des Epices ⟡ Of die van must-eat Nomad⟡ Shop er op los bij Max & Jan ⟡ Eet Marokkaanse gerechten met Italiaanse invloeden bij het betoverende Il Limone ⟡ En verdwaal natuurlijk door de Souks (en laat je vooral niet omkopen door de weg te vragen!)

Reisfilm
Om al deze mooie hotspots, ervaringen en momenten vast te leggen en toch nog een beetje te kunnen nagenieten van deze bijzondere vakantie ben ik in Marokko begonnen met filmen. Hoewel mijn camera en ik al lang vriendjes zijn heb ik maar weinig bewegend beeld hiermee gemaakt. Maar ik vind het eigenlijk heel erg leuk!!! Net als het editen ervan. Wat nog even wat tijd en moeite kostte, máár het resultaat mag er best wel wezen voor een eerste video vind ik :) Het zal in ieder geval niet de laatste zijn! Benieuwd wat jullie ervan vinden en hopelijk geniet je met mij mee!


SHARE:

6 opmerkingen

 1. Ik ben super benieuwd, klinkt als een toffe reis die ik zelf ook nog eens zou willen maken. Ik kan je filmpje alleen helaas niet zien :-(

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Marokko is zeker aan te raden als surfbestemming! Hmmm vreemd, als het goed is zou hij het wel moeten doe via youtube!

   Verwijderen
 2. Wauw! Wat een mooie foto's! En je filmpje is zó mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wauw wat heb je ontzettend gave dingen gedaan zeg!

  BeantwoordenVerwijderen

© Myrthei. All rights reserved.
Blogger Templates by pipdig