donderdag 20 september 2018

Mijn vertrek naar Milaan en hoe ik mij voorbereidde op een half jaar studeren in Italië


Lieve volgers en vrienden! Als je mij volgt op instagram of mij persoonlijk kent is het je vast niet ontgaan dat ik mij op een andere plek bevind dan Heino, Wageningen of Nederland überhaupt. En dat klopt, ik zal de laatste 30 punten van mijn studie komend half jaar gaan binnensprokkelen in Milaan! En aangezien ik hoogstwaarschijnlijk niet alleen de binnenkant van de universiteit zal zien (al is deze wel waanzinnig mooi), lijkt het mij vet om deze 'reis' vast te leggen op beeld en deze blog!


De komende tijd zal ik dus (met een beetje tijd en geluk) bloggen over dingen die ik tegenkom: mooie plekken, recepten, video's, ervaringen... Hier is mijn eerste video! 

Afscheid- en verjaardagsfeestjes 
Bij mijn vertrek hoorde natuurlijk ook een afscheidsfeestje. En aangezien ik tegelijkertijd 21 werd leek het mij een goed idee om dit te combineren! Met lieve hulp van (schoon)ouders en de vriend organiseerde ik een 21 diner en nodigde ik mijn liefste vriendinnetjes uit. In Italiaans thema - hoe kan het ook anders - hebben we heerlijk gegeten en genoten. En wauw, wat heb ik een bijzondere avond gehad: al die lieve meiden die speciaal voor jou komen om je verjaardag te vieren. Samen met mijn verjaardag voor vrienden en familie was dit wel een heel bijzonder afscheid!


Voorbereiding buitenland 
Aan een half jaar studeren in het buitenland gaat vaak meer voorbereiding vooraf dan je in eerste instantie zou denken. Ik zal jullie niet vervelen met al het papier- en regelwerk wat ik moest doen, maar ook op de leuke dingen heb ik mij een beetje voorbereid! Zo heb ik nog geen taalcursus gepland in Milaan, maar wilde ik mijn Italiaans toch een beetje opkrikken. Ik weet niet of de app duolingo en de nodige Italiaanse series op Netflix veel hebben bijgedragen, maar het is in ieder geval leuk om er een beetje mee bezig te zijn! Ook begon ik in een mooi boek over de omgeving van Milaan en de bergen en heb ik de nodige mensen gesproken die er zijn geweest. En toen de stress van het diner en de verjaardag een beetje voorbij waren kon ik mij focussen op het volgende element: de koffer. Dit was nog een beste klus, winterkleren inpakken terwijl je je nog midden in tropische temperaturen bevind. Gelukkig kun je natuurlijk altijd dingen kopen! Wat ik wel graag meenam is wat herinneringen van thuis, sieraden, foto's, boekjes en slingers van mijn diner om m'n kamer een beetje op te fleuren. Zo voelt je plekje snel thuis!


Italië
Voordat ik echt mijn kamer in Milaan ging intrekken had ik nog het geluk dat ik samen met papa en mama alvast een deel van Italië kon verkennen. Het mooie Lago Maggiore en de Ligurische kust reisden we af voordat we in Milaan aankwamen. Wat was het mooi om samen nog even te genieten van het land en elkaar voordat we elkaar een lange tijd niet zouden zien! En de plekken waar we zijn geweest... Wauw. Daar ben ik zeker nog niet over uitgepraat! 
SHARE:

Geen opmerkingen

Een reactie posten

© Myrthei. All rights reserved.
Blogger Templates by pipdig